Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Βλασφημία για την Παναγία και ειρωνείες για την Ορθοδοξία δίχως τέλος σε γνωστή πρωινή εκπομπή στον Ant1

Κύριε Λιάγκα, αστεία με την Παναγία δε γίνονται (αναφέρομαι στο email που θέλετε να στείλετε). Μπορεί εσάς να σας αρέσει, εμάς όμως τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, δε μας αρέσει. Για εμάς, η Υπεραγία Θεοτόκος, αποτελεί μητέρα μας. Για εμάς, είναι η Κεχαριτωμένη (γεμάτη με τις Χάρες του Αγίου Πνεύματος) Μαρία, που κάνοντας υπακοή στο θέλημα του Τριαδικού Θεού, έφερε στα σπλάχνα της και στη Γη, τον Αχώρητο (η Παναγία ονομάζεται η Χώρα του Αχώρητου) τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. 

Δια της Παναγίας μέσω του Αγίου Πνεύματος, τελείται η ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού. Η Παναγία έχει τα Δευτερεία στην Ορθοδοξία. Πρώτα είναι η Αγία Τριάδα και μετά είναι η Παναγία.

Εσείς κυρία μου που θέλετε να φιλήσετε χέρι γυναίκας ιερέως δε σας εμποδίζει κανείς να το κάνετε. Οι αιρέσεις, με την πλάνη που τους διακατέχει, κάνουν και γυναίκες ιερείς. Μπορείτε να βαφτιστείτε αιρετική, κανείς δε σας εμποδίζει, εκτός αν δεν το κάνετε γιατί η συνείδησή σας δε σας το επιτρέπει. 

Όμως. Η Παναγία είναι πάνω από τους Αγίους. Έγραψα παραπάνω πως έχει τα Δευτερεία. Είναι πάνω και από τους Ιερείς. Θέλετε λοιπόν εσείς τη γυναίκα που ως πρότυπο έχει την Παναγία, να την υποβιβάσετε και να την κάνετε ιερέα.

Κατανοώ γιατί το επιθυμείτε αυτό. Γιατί κοσμικά σκεπτόμενη και εγωιστικά, μάλλον ως οπαδός του φεμινισμού θέλετε και οι γυναίκες να γίνονται ιερείς. Πιθανών να επιθυμείτε στο όνομα των ίσων δικαιωμάτων να θέλετε να πάτε και στο Περιβόλι της Παναγίας, όπου μόνον Μοναχοί και άντρες πιστοί μπορούν να επισκέπτονται και να διαμένουν.

Οι θέσεις αυτής της εκπομπής όποτε είδα κάποια λίγα λεπτά είναι θέσεις καθαρά κοσμικές. Ήταν υπέρ και της διαστροφής για την Ορθοδοξία μας, δηλαδή του γάμου των Ομοφυλόφιλων, αδιαφορώντας για την τύχη που είχαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα λόγω αυτού τους αμαρτήματος.

Ο αυνανισμός, το σώμα και οι ηδονές, θεοποιούνται από εσάς διότι ζείτε για αυτές. Ο Χριστιανός Ορθόδοξος, ζει για να πολεμήσει τις ηδονές της ύλης και της σάρκας. Για να πολεμήσει τα πάθη του και να αποκτήσει αρετές, όπως είναι η εγκράτεια, η παρθενία, ο γάμος, η τεκνοποίηση κατά φύση, η μίμηση της ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Νεαρέ που προσπαθείς να προκαλέσεις εντυπώσεις. Ο στρατός με εικόνες που αναφέρεσαι, είναι πιστοί, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που έχουν χρέος όταν τους προσβάλλουν την Ορθοδοξία να δηλώνουν ομολογητικά την παρουσία τους. Χωρίς φανατισμό, ήρεμα, χωρίς κραυγές και τσιρίδες και υστερίες, να δηλώνουν την ομολογητική παρουσία τους. 

Στις άλλες «θρησκείες» αυτοί οι στρατοί, είναι επιθετικοί, κάνουν ζημιές, ζητούν τον θάνατο των απίστων. Πρόσεξε σε παρακαλώ μην μας ταυτίζεις με αυτούς τους ανθρώπους.

Προσπαθούμε να τηρούμε το Λόγο του Θεού και όχι το λόγο του κόσμου. Ο κόσμος τυφλωμένος από τον υλισμό και το σαρκικό φρόνημα, αδυνατεί να κατανοήσει την Χριστιανικά Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή, γιατί έχει απορροφηθεί από τη φιληδονία, τη φιλαυτία και τον εγωισμό του, το «θέλω» το δικό του και όχι το Θέλημα του Θεού. Στο «Πάτερ Ημών» ζητάμε: «Γενηθήτω το θέλημά Σου». Το Ίδιο Θέλημα το παραβλέπουμε, το πολεμούμε και προσβλέπουμε και επιθυμούμε να ποιήσουμε το Θέλημα του Πάνσοφου Δημιουργού μας, του Πατρός μας, του Τριαδικού Θεού.

Αλλοίμονό μας εάν λέμε τυπικά το Πάτερ Ημών, χωρίς να το πιστεύουμε. Ο Θεός δεν εμπαίζεται.

Εσείς κοσμικά φερόμενοι στο πάνελ, προσπαθείτε να μας πείσετε πως πρέπει να βάζουμε ψηλά τον εαυτό μας.

Εμείς όμως προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας είπε ο Θεάνθρωπος:

«Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι»

Η Αυταπάρνηση που ζητάει από εμάς ο Ιησούς Χριστός που πρώτος απαρνήθηκε τον εαυτό του και θυσιάστηκε στο Σταυρό εκούσια για τη σωτηρία του ανθρώπου, για εσάς και τους ψυχολόγους και ψυχιάτρους που επικαλείστε κύριε Λιάγκα μάλλον αποτελεί κάτι το αδιανόητο.

Δεν περιμένω να μας καταλάβετε όσους είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ελπίζω όμως να σεβαστείτε τον Ιησού Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Εκκλησία και ό,τι άλλο ιερό έχει η Ορθοδοξία.

Δεν είμαι αναμάρτητος για να σας κρίνω. Οφείλω όμως να μιλήσω όταν μου προσβάλουν την Ορθοδοξία.

«Εἶπεν ὁ Κύριος τοῖς ἑαυτοῦ μαθηταῖς· Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς  

Α.Η. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βλασφημία για την Παναγία και ειρωνείες για την Ορθοδοξία δίχως τέλος σε γνωστή πρωινή εκπομπή στον Ant1

Κύριε Λιάγκα, αστεία με την Παναγία δε γίνονται (αναφέρομαι στο email που θέλετε να στείλετε). Μπορεί εσάς να σας αρέσει, εμάς όμως τους Χρι...