Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό!

Σχόλιο ιστολόγιου: Kατά την ταπεινή μου άποψη, η μικρή κατοχή του Αντίχριστου στην οποία αναφέρεται ο Γέροντας Παίσιος, είναι η παρούσα εποχή.
Παίρνουμε τώρα μία γεύση για τα όσα θα ζήσουμε ή θα ζήσουν τα παιδιά μας, μετά από δεκαετίες. Σήμερα ο χριστιανισμός μπορεί να μη διώκεται από έξω με θάνατο σωματικό. Διώκεται υπογείως, ακόμη και μέσα από την εκκλησία. Μας περιορίζουν να μιλάμε για την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς. Το λένε οι Πατέρες της Ορθοδοξίας.
Σε λίγο καιρό θα απαγορέψουν να λέγονται εδάφια της Ορθοδοξίας που αναφέρονται σε αυτήν την αμαρτία, γιατί θα τα θεωρήσουν ρατσιστικά! Δεν είναι αυτό διωγμός της ορθοδοξίας; Θα κάνουν τον οικουμενισμό και θα μας βάλουν μέσα στις ορθόδοξες εκκλησίες και τους αιρετικούς για να.....συνλειτουργούν.
Θα βγάλουν από την Ελληνική σημαία τον Σταυρό της Ορθοδοξίας, γιατί θα μας πούνε είμαστε πολυπολιτισμική κοινωνία και δεν κάνει να προκαλούμε. Μετά θα καταργήσουν τα μετρητά, σύντομα δηλαδή, θα επιβάλουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και μετά επειδή δεν θα είναι ασφαλής, θα μας πούνε να πάμε να χαραχτούμε.
Δεν είναι όλα αυτά ένας διωγμός της Εκκλησίας; Εδώ τα ΜΜΕ, δεκαετίες επιτίθενται μέσα από εκπομπές την εκκλησία γιατί δεν δέχεται τον πολιτικό γάμο, την καύση των νεκρών κλπ. Και επιδιώκουν τι; Να αλλάξουν τους κανόνες της ορθοδοξίας λες και τους έχει βάλει κάποιος ρυθμιστές της. Αν δεν τους αρέσουν τα όσα λέει η ορθοδοξία, ας μην πιστεύουν. Δεν τους έχει πιάσει κανείς από το λαιμό να το κάνουν!!
Γιατί δεν καλούν και από άλλες θρησκείες να τους κάνουν παρατηρήσεις και υποδείξεις για τα όσα διδάσκουν; Γιατί δεν καλούν τους μουσουλμάνους ιερείς που λένε ότι πρέπει να δέρνουν τις γυναίκες κλπ;
Γιατί πολύ απλά όλοι δαύτοι, πληρώνονται για να χτυπούν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλοι αυτοί οι προοδευτικοί και "δημοκράτες" δέχονται την άλλη γνώμη μόνον όταν ΔΕΝ είναι αντίθετη με όσα λένε. Όμως, όπως λέει ο Γέρων Παίσιος, θα φάει όλο αυτό το άθεο σύστημα μία "σφαλιάρα" από το Χριστό και θα σε τραβάν από το μανίκι για να τους πεις για τον Χριστό. Όμως θα περάσουμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί η αμαρτία είναι μεγαλύτερη και από αυτή που υπήρχε στα Σόδομα.
Το γυμνό που υπάρχει σήμερα δεν υπήρχε την εποχή εκείνη. Επίσης σήμερα έχουμε όσο ποτέ άλλοτε θεοποιήσει σώμα και χρήμα. Τόσο μεγάλη προβολή του εαυτού μας στα πάντα όλα πότε ξανά υπήρξε; Να δείξουμε παντού πόσο όμορφοι είμαστε, πόσα υλικά αγαθά έχουμε. Επίδειξη, λόγοι ακόμη και πνευματικοί που όμως λέγονται για να εισπραχθούν χειροκροτήματα και likes. Κληρικοί αντί να κοιτούν τα του οίκου του Θεού, κοιτούν τα του οίκου του Facebook. Αν είναι δυνατόν....
Ο θεός να βάλει το χέρι του, γιατί ο άνθρωπος το έβαλε και έβγαλε τα μάτια της ψυχής τους και τυφλωμένος χωρίς την φώτιση του Ιησού, ψάχνει να βρει τον δρόμο του. 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
"Ο κόσµος µοιάζει σήµερα, σαν µια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος, µε πολλές βαλβίδες! Θα σκάσει εδώ, θα σκάσει εκεί. Προσεύχεσθε µη γίνει µ’ εµάς η αρχή. Nα ζήτε όσο µπορείτε πιο απλά . Μη δυσκολεύετε από µόνοι σας τη ζωή σας.Οι πολλές ευκολίες κάνουν δέσµιους τους ανθρώπους σήµερα.
-Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι νοιώθουνε σήµερα ανασφάλεια;
–Γιατί όλοι είµαστε ασφαλισµένοι !
Ασφαλίζουµε το αυτοκίνητό µας, το σπίτι µας, τη ζωή µας. Κάνοντας λοιπόν την κοσµική ασφάλεια, παραµερίζουµε την προστασία και Πρόνοια του Θεού!
-Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέµβει ο Χριστός;
-Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικηµένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν.
Πόσο µάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καηµένος ο κόσµος.
Τώρα µια µπόρα θα είναι, µια µικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει µετά µια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσµο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός µια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσµα Του. Θα αφήσει το πλάσµα του ο Χριστός;
Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Πονηρού. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει µια πνευµατική γαλήνη σε όλη την οικουµένη για πολλά χρόνια.
∆εν θα είναι η ∆ευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά µια επέµβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόµη.
Θα επέµβει ο Χριστός, θα δώσει µια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστηµα, θα πατάξει όλο το κακό, και θα βγάλει απ’ αυτό, καλό τελικά. Θα γεµίσουν οι δρόµοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό!
Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουµένη και µετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής, να κρίνει τον κόσµο. Άλλο Κρίση, άλλο µια επέµβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσµα Του."
Από το βιβλίο: «Πνευµατική Αφύπνιση», Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, (έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος – Σουρωτή Θεσσαλονίκης)." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς θα ήταν να δουλεύατε 4 μέρες την εβδομάδα

Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε για δύο μήνες τα ωράρια των εργαζομένων της και είδε την αποδοτικότητά τους να αυξάνεται κατακόρυφα. Γ...