Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οργή στις ΗΠΑ για κατάργηση των προσωπικών δεδομένων

Όλα φίλε μου για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και το κέρδος τους. Ο κ. Τραμπ, τις αφήνει ελεύθερες να ψαχουλεύουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου στις Η.Π.Α. χωρίς να ζητάνε την άδεια των χρηστών! Σου φαίνεται αυτό δημοκρατικό;
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Οργή έχει προκαλέσει σε πολίτες και οργανώσεις στις ΗΠΑ η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να επιτρέψει στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) τον διαμοιρασμό του ιστορικού περιήγησης των χρηστών με εμπόρους και άλλους τρίτους και την εκμετάλλευση του, χωρίς συναίνεση των χρηστών.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της κατάργησης νόμου που είχε ψηφιστεί επί προεδρίας Ομπάμα και ανάγκαζε τους παρόχους να ζητούν άδεια από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό προσωπικών τους πληροφοριών, όπως των δεδομένων τοποθεσίας.
Οι υποστηρικτές της κίνησης αυτής ισχυρίζονται, ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Όμως οι επικριτές της προειδοποιούν, ότι θα «επηρεάσει δραματικά» την προστασία της ιδιωτικής ζωής. 
Το νέο νόμο πρόκειται να υπογράψει σύντομα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Υπέρ της κατάργησης του παλαιού νόμου τάσσονται μεγάλοι πάροχοι, όπως η Verizon, η AT&T και η Comcast, υποστηρίζοντας ότι οι ISP υπόκεινται σε αυστηρότερους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με εταιρείες όπως η Google και το Facebook.
Ο προηγούμενος νόμος, που είχε ψηφιστεί τον Οκτώβριο, λίγες μόλις ημέρες πριν την εκλογή Τραμπ και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του τρέχοντος έτους, ανάγκαζε τους παρόχους να παίρνουν σαφή άδεια από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων, όπως η «ακριβής γεωγραφική τοποθεσία, πληροφορίες που αφορούν στα οικονομικά, την υγεία, τα παιδιά και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και στο ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο, το ιστορικό χρήσης εφαρμογών και το περιεχόμενο των επικοινωνιών».
Επιπλέον, θα επιβαλλόταν στους παρόχους να παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επιλέγουν την εξαίρεσή τους από τον διαμοιρασμό λιγότερο ευαίσθητων πληροφοριών, όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Σήμερα, τα μέλη του Κογκρέσου απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι κύριο μέλημά τους είναι εκπλήρωση των επιθυμιών των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούν τις εκστρατείες τους, παρά η ασφάλεια και η προστασία των ψηφοφόρων τους», δήλωσε η Ίβαν Γκριρ, επικεφαλής της ομάδας Fight for the Future.
Η ομάδα έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη δημοσιοποίηση των μελών του Κογκρέσου που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του νόμου. Άλλες ομάδες έχουν εκφράσει την οργή τους για τη προφανή σιωπή και απάθεια των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Στον τετραήμερο Λάζαρο

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ Ο Λάζαρος σήμερα με την ανάστασή του από τους νεκρούς, μάς χαρίζει τη λύση πολλών και διαφόρων σκανδάλων. Πραγματικά δε...