Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

«Βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη- Εκκωφαντικό το ελληνικό μήνυμα για το Σκοπιανό

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής το συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το "Μακεδονικό", η τυπική έναρξη του οποίου είχε προγραμματιστεί για τις 14:00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έφτασαν στην συμπρωτεύουσα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με συνολικά 500 ή και περισσότερα πούλμαν να έχουν πάει στη Θεσσαλονίκη.
Με τον τρόπο αυτό, ο ελληνικός λαός, θέλησε με τον τρόπο του να δείξει την εναντίωσή του στις συζητήσεις περί του μακεδονικού ζητήματος, βροντοφωνάζοντας σε όλη την Υφήλιο πως η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν είναι κάτι το διαπραγματεύσιμο.
Το "παρών" στο συλλαλητήριο έδωσαν όλοι οι βουλευτές Βορείου Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καθώς και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και η ευρωβουλευτής Έυα Καϊλή. Στο συλλαλητήριο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας.
Μικρής έκτασης επεισόδια
Το απόγευμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να απωθήσει μία ομάδα που επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο της αντισυγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 50 άτομα με ελληνικές σημαίες και αντίστοιχες της Μακεδονίας αλλά και κουκούλες που ήταν στην πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να κινηθεί προς την Εγνατία. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην Καμάρα οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.
Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.
Αγνωστοι κυνήγησαν και χτύπησαν τον Κώστα Ζουράρι
Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο τέως υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ο οποίος θέλησε να παραστεί στο Συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ορού «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
Οι άγνωστοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο καθύβρισαν και χτύπησαν τον πρώην υφυπουργό, ενώ τον κυνήγησαν μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Θυμίζεται πω ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Κυριακή, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημόσια διατύπωση σχολίων κατά του Άρη και οπαδών του Ολυμπιακού.
Το συλλαλητήριο 
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος, Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος, π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.
Στο συλλαλητήριο τελικά παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, παρά τα όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες και παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας. Μαζί του ήταν και ιερείς.
Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάλεσε τον λαό σε πανστρατιά προσευχής για τη Μακεδονία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. (Βουλευτές ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ε.Κ. στην προσευχή του Άνθιμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας

Μελέτημα 8ο «Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, εί...