Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ξέσπασε ο Μόρφου! Γιατί δεν θα πάει στην Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου – Προσεύχεται για τους διωκόμενους μητροπολίτες της Ουκρανίας από τον Ζελένσκι

08/01/2023 | 13:41

Ο μητροπολίτης Μόρφου δε θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον «Χάζαρο» πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προτιμά το «ταπεινό κελί»

Σ’ ο,τι αφορά στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Μόρφου μεταφέρει τις ευχές του για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του, αλλά προτιμά να παραμείνει στο «ταπεινό κελί του».

«Εχει σφαγιασθεί»

Σημειώνεται, επίσης, «για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο Καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παύλος, καθώς κα η συνοδεία του, αυτές τις μέρες δοκιμάζονται ιδιαίτερα, απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι. Ήδη μάλιστα έχει σφαγιασθεί ένας Ορθόδοξος ιερέας της κανονικής Εκκλησίας του Κιέβου».

Προστίθεται ότι «Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο εν λόγω Μητροπολίτης Παύλος, από το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2022 έχει απαγορευθεί στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία να τελεί ιερές Ακολουθίες στην «άνω» Λαύρα, στον ναό, στην Τράπεζα της Μονής και στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με αποτέλεσμα νε απειλείται η λειτουργία της περίφημης Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, που διανύει μία υπερχιλιετή αγιασμένη ιστορική πορεία.

Και η ανακοίνωση καταλήγει με τις ευχές της μητρόπολης Μόρφου για «καλή στερέωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα, και την βοήθεια του Θεού στην πολυειδώς χειμαζόμενη Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία».

tovima.gr

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκλητικός ἐμπαιγμός Κασσελάκη

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ἰωάννου Κ. Διώτη, Θεολόγου – Δημοσιογράφου – Συγγραφέως - Ἐκδότου (ὅπως ἐτίμησεν αὐτὸν ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν)   Ὁ ἐντε...