Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Έρχεται γεωπολιτικό τσουνάμι – Η Ουκρανία ήταν η αρχή, το 2023 θα φύγει με εκκωφαντικό τρόπο μία ολόκληρη ιστορική περίοδος

Επίκειται ιστορική αλλαγή μέσα στο 2023 - Τελειώνει ολόκληρη η περίοδος που άρχισε το 1991 με την πτώση της ΕΣΣΔ

Το 2023 αρχίζει με το ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε μία κατάσταση ανησυχίας καθώς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε ότι, η φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Admiral Gorshkov εξοπλισμένη με τους τρομερούς υπερηχητικούς πυραύλους Zircon έχει αρχίσει ένα μεγάλο ταξίδι που περιλαμβάνει τον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό και φυσικά τη Μεσόγειο.

Αυτός ο πλους δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία εκτιμά σε ανάλυσή του ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar.
Eίναι ένα σημάδι του τι θα συμβεί στη συνέχεια όταν πρόκειται να τηγανιστούν πολύ... μεγαλύτερα ψάρια από μία χούφτα ψυχοπαθείς του Κιέβου», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η Μόσχα έχει καταστήσει οδυνηρά σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμπιστευόμαστε την «μη ικανή για μη συμφωνία» υπερδύναμη που παρακμάζει.
Όλοι πλέον αναμένουν πότε θα αρχίσει η μεγάλη χειμερινή επίθεση του στρατηγού Αρμαγεδδώνα (Surovikin) που περιλαμβάνει: ολοκληρωτική αποστρατιωτικοποίηση και αποηλεκτροδότηση της Ουκρανίας με πλήρη διάλυση του στρατού του Zelensky με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Donbass.
Ή μήπως όχι.

Ιστορική ανατροπή

Ένα άλλο «μεγάλο τηγανητό ψάρι» σε ζεστό πιάτο στα τέλη του 2022 ήταν η Συμφωνία του Μινσκ του 2014.
Ο μάγειρας δεν ήταν άλλος από την πρώην καγκελάριο Merkel («προσπάθεια εξαγοράς χρόνου για την Ουκρανία») και το ψάρι η Ρωσία.
H ομολογία της Merkel θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συγκεκριμένος λόγος - και ως απόδειξη - για ένα δικαστήριο που θα κρίνει δυτικούς πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση του πολέμου αντιπροσώπων Ρωσίας - Ουκρανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Dimitry Medvedev.
«Τελευταία προειδοποίηση σε όλα τα έθνη, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση με τον αγγλοσαξονικό κόσμο γιατί είναι ένας κλέφτης, ένας απατεώνας, που μπορεί να κάνει τα πάντα… Από εδώ και πέρα θα κάνουμε χωρίς αυτούς μέχρι να έρθει στην εξουσία μια νέα γενιά λογικών πολιτικών…
Δεν υπάρχει κανένας στη Δύση με τον οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί: οτιδήποτε για οποιονδήποτε λόγο»
, σημείωσε ο Ρώσος πολιτικός.

Η Κίνα στο κάδρο  και ο τρόμος του ΔΝΤ

Λίγες μέρες αργότερα μετέφερε ακριβώς το ίδιο μήνυμα στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο Πεκίνο.
Η στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα είναι τέλεια συγχρονισμένη.
Στο μέτωπο του πολέμου, το νέο – επιθετικό – κρεσέντο του στρατηγού Αρμαγεδδώνα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τους επόμενους μήνες σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός επί τόπου: μία δυσλειτουργική μαύρη τρύπα ή άκρο της Ουκρανίας στα δυτικά και τη Novorossiya (σ.σ.ρωσικά εδάφη) στα ανατολικά.
Ακόμη και το ΔΝΤ είναι πλέον απρόθυμο να ρίξει επιπλέον κεφάλαια στη μαύρη τρύπα.
Ο προϋπολογισμός του Κιέβου για το 2023 έχει – μη ρεαλιστικό – έλλειμμα 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ήμισυ του προϋπολογισμού σχετίζεται με στρατιωτικούς σκοπούς.
Το πραγματικό έλλειμμα το 2022 ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα – και αναπόφευκτα θα αυξηθεί.
Ο Tymofiy Mylovanov, καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Κιέβου, τόνισε: το ΔΝΤ ανησυχεί για τη «βιωσιμότητα του χρέους» της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε, «αν ανησυχεί ακόμη και το ΔΝΤ, φανταστείτε τι σκέφτονται οι ιδιώτες επενδυτές».
Δεν θα υπάρξει καμία «επένδυση» στην Ουκρανία.
Οι πολυεθνικοί γύπες θα αρπάξουν τη γη για το τίποτα και ό,τι παραγωγικό περιουσιακό στοιχείο μπορεί να απομείνει.

Το μεγάλο ψάρι είναι το ΝΑΤΟ

Αναμφισβήτητα το «μεγαλύτερο ψάρι» που θα τηγανιστεί το 2023 είναι ο μύθος του ΝΑΤΟ.
Κάθε σοβαρός στρατιωτικός αναλυτής, συμπεριλαμβανομένων λίγων Αμερικανών, γνωρίζει ότι ο Ρωσικός Στρατός και το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημά του αντιπροσωπεύουν ένα ανώτερο σύστημα από αυτό που υπήρχε στο τέλος της ΕΣΣΔ και πολύ ανώτερο από αυτό των ΗΠΑ και του υπόλοιπου ΝΑΤΟ σήμερα.
Το 2008, η Ρωσία ξεκίνησε μια μαζική ανοικοδόμηση των πυραυλικών δυνάμεων και ένα 14ετές σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των χερσαίων ενόπλων δυνάμεων.
Οι Zircon είναι μόνο ένα μικρό μέρος της Μεγάλης Εικόνας. Ο μύθος της δύναμης των ΗΠΑ.
Η CIA εγκατέλειψε το Αφγανιστάν σε μια ταπεινωτική υποχώρηση απλώς και μόνο για να εγκατασταθεί στην Ουκρανία και να συνεχίσει να παίζει τους ίδιους «παλιούς σπασμένους δίσκους», επισημαίνει ο Escobar.

Το παράδειγμα της Νέας Υόρκης

Η CIA βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενες δολιοφθορές της ρωσικής υποδομής – σε συνδυασμό με την MI6 (Βρετανοί) και άλλους.
Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει αποκατάσταση της όποιας ζημιάς.
Λίγοι άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της CIA - μπορεί να γνωρίζουν ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, μπορεί να καταστραφεί με μία μόνο κίνηση: την ανατίναξη της γέφυρας George Washington.
Η πόλη δεν μπορεί να εφοδιαστεί με τρόφιμα και τις περισσότερες ανάγκες της χωρίς τη γέφυρα.
Το ηλεκτρικό δίκτυο της Νέας Υόρκης μπορεί να καταστραφεί επίσης εύκολα.

ΝΑΤΟ και στρατιωτικά πλήγματα στην Ευρώπη

Ο πραγματικός πόλεμος δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα. Μπορεί όμως σύντομα.
Εκτός από την Ουκρανία και την Πολωνία δεν υπάρχει καμία δύναμη του ΝΑΤΟ άξια αναφοράς.
Η Γερμανία έχει μια αξιοπρεπή ισχύ πυρομαχικών για δύο ημέρες.
Η Τουρκία δεν θα στείλει ούτε έναν στρατιώτη να πολεμήσει τους Ρώσους στην Ουκρανία. Από τους 80.000 στρατιώτες των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη, μόνο το 10% είναι εξοπλισμένο με όπλα. Πρόσφατα προστέθηκαν 20.000, δεν είναι μεγάλη υπόθεση.
Αν οι Αμερικανοί ενεργοποιούσαν τα στρατεύματά τους στην Ευρώπη – κάτι μάλλον απίθανο – δεν θα είχαν πού να μεταφέρουν προμήθειες ή ενισχύσεις.
Όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα καταστρέφονταν από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους μέσα σε λίγα λεπτά – στην ηπειρωτική Ευρώπη καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, όλα τα κέντρα καυσίμων όπως το Ρότερνταμ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καταστραφούν, καθώς και όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων αμερικανικών βάσεων στην Ευρώπη: Grafenwoehr, Hohenfels, Ramstein, Baumholder, Vilseck, Spangdahlem και Wiesbaden στη Γερμανία (για Στρατό και η Πολεμική Αεροπορία), Αεροπορική Βάση Aviano στην Ιταλία. Αεροπορική βάση Lajes στις Αζόρες της Πορτογαλίας, Ναυτικός Σταθμός Rota στην Ισπανία.
Αεροπορική Βάση Incerlik στην Τουρκία. και οι σταθμοί της Βασιλικής Αεροπορίας Lakenheath και Mildenhall στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όλα τα μαχητικά αεροσκάφη και τα βομβαρδιστικά θα καταστρέφονταν – αφού προσγειωθούν ή κατά την προσγείωση: δεν θα υπήρχε μέρος για προσγείωση εκτός από τον αυτοκινητόδρομο.

Μία αποτυχία είναι οι Patriot

Οι πύραυλοι Patriot δεν έχουν αξία – όπως είδε ολόκληρος ο κόσμος στη Σαουδική Αραβία όταν προσπάθησαν να χτυπήσουν τους πυραύλους Houthi που προέρχονταν από την Υεμένη.
Εδώ το Iron Dome του Ισραήλ δεν μπορεί καν να χτυπήσει όλους τους πρωτόγονους πυραύλους που προέρχονται από τη Γάζα.
Ακόμα μεγαλύτερο ψάρι είναι οι ΗΠΑ που κρύβονται πίσω από πληρεξούσιους, όπως η Ουκρανία.
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν δοκιμαστεί μόνο με ένα εξουθενωμένο Ιράκ το 2003 και μετρούν μία ταπείνωση από τους Ταλιμπάν.
Ολόκληρο το ΝΑΤΟ ταπεινώθηκε εντελώς από τους Ταλιμπάν, υπερτονίζει ο Escobar.

Τέλος εποχής

Το 2022 τελείωσε μια εποχή: το τελικό σημείο συντριβής της «διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες» που δημιουργήθηκε μετά την πτώση της EΣΣΔ.
Διαλύεται οριστικά ο κόσμος που δημιουργήθηκε το 1991.
Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απλώς ένα κομμάτι στο παζλ του Νέου Μεγάλου Παιχνιδιού.
Για τον Παγκόσμιο Νότο, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ευρασία – και πέρα από αυτό – συντονίζει τη διαδικασία ολοκλήρωσής της, από το BRI στην επέκταση των BRICS+, από το SCO στο INSTC, από τον OPEC + στη Σύμπραξη για την Ευρύτερη Ευρασία.
Επιστρέφουμε στο πώς έμοιαζε ο κόσμος το 1914 ή πριν από το 1939, μόνο με περιορισμένη έννοια.

Υπάρχει μια πληθώρα κρατών που αγωνίζονται να επεκτείνουν την επιρροή τους, αλλά όλοι στοιχηματίζουν στην πολυπολικότητα ή στον «ειρηνικό εκσυγχρονισμό», όπως το επινόησε ο Xi Jinping και όχι στο πολεμικό δόγμα των ΗΠΑ « Forever Wars» με Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Ιράν, Ινδονησία και άλλους στο στόχαστρο,

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ακηδία αχρηστεύει τον άνθρωπο

Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης – Γέροντα, τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην ακηδία και την αθυμία; – Ακηδία είναι η πνευματική τεμπελιά, εν...