Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Ο άνθρωπος όσο περισσότερο προσεύχεται,τόσο περισσότερο είναι ανθεκτικός

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Όποιος αποφασίζει να προσεύχεται, είναι ανθεκτικότατος στις δυσχέρειες και στις περιπέτειες της ζωής.

Είναι δηλαδή ο άνθρωπος ο οποίος ξέρει να κάθεται άνετα όπου βρεθεί.

Θα βρεθεί σε φτώχεια; Σε πλούτο;
Ανάμεσα σε καλους; Σε κακούς;
Σε ανθρώπους που τον αγαπάνε; Που δεν τον αγαπάνε; Που τον θέλουν;
Που δεν τον θέλουν; Που τον μισούν;
Που τον συκοφαντούν;

Του είναι αδιάφορο..

Αυτός ξέρει να προσαρμόζεται θαυμάσια και να ζει χαρούμενος.

Και όσο περισσότερο προσεύχεται, τόσο περισσότερο είναι ανθεκτικός και δεν αισθάνεται καν τις δυσκολίες τις οποίες περνάει.

πηγή

Εκ του ιστολόγιου: Παρατήρησα σε κάποια ιστολόγια Χριστιανικά Ορθόδοξα, να απαγορεύουν την αναδημοσίευση των άρθρων τους, χωρίς να προηγηθεί γραπτή άδεια από αυτά τα ιστολόγια στα πλαίσια της Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Αν τα άρθρα αυτών των ιστολόγιων αναφέρονται σε ειδήσεις, ενημέρωση, συνεντεύξεις κλπ, το θεωρώ θεμιτό.

Αν όμως είναι όσα μας έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας, το θεωρώ αθέμιτο.

Αγαπητοί, τα όσα μας έχουν πει οι Πατέρες της Ορθοδοξίας και τα οποία τα φιλοξενούμε στα ιστολόγιά μας, ΔΕΝ αποτελούν Πνευματική σας Ιδιοκτησία. Ανήκουν στην Ορθοδοξία.

Αν νομίζετε πως επειδή φιλοξενείτε τα Κείμενα των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας, αποτελούν ΔΙΚΗ σας Πνευματική Ιδιοκτησία, κάνετε λάθος.

Επίσης κάνετε λάθος που δεν επιτρέπετε να τα αναδημοσιεύσουν (χωρίς την γραπτή σας άδεια) και άλλα ιστολόγια (θρησκευτικού περιεχομένου ή και όχι), γιατί με αυτόν τον τρόπο, εμποδίζετε τη διάδοση της Ορθοδοξίας, των Αγιοπατερικών της Κειμένων.

Προσωπικά θα σεβαστώ την Κοσμική σας επιθυμία και δεν θα αναδημοσιεύω τίποτα από τα θρησκευτικά ιστολόγια που απαιτούν να πάρω γραπτώς την άδειά τους, για να αναδημοσιεύσω τα όσα μας έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες μας.

Κάνατε Πνευματική σας Ιδιοκτησία, όσα λένε τα Αγειοπατερικά Κείμενα…..

Το παρών ιστολόγιο ΔΕΝ απαγορεύει κανέναν στα πλαίσια της…..Πνευματικής Ιδιοκτησίας να αναδημοσιεύει ότι επιθυμεί από αυτό το ιστολόγιο.

Επίσης το παρών ιστολόγιο, ΔΕΝ απαιτεί αν γίνεται αναδημοσίευση των άρθρων του (είτε αναφέρονται σε Αγιοπατερικά Κείμενα, είτε σε οτιδήποτε άλλο), να υπάρχει η «πηγή» από όπου «πάρθηκε» το άρθρο, δηλαδή το όνομα και η ηλεκτρονική διεύθυνση του παρόντος ιστολόγιου.

Το παρών ιστολόγιο δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τακτικές που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητά του.

Δε με ενδιαφέρουν αγαπητοί τα νούμερα επισκεψιμότητας του ιστολογίου που διατηρώ (για αυτό και δεν έχω βάλει πόσοι έχουν επισκεφτεί το ιστολόγιο κλπ που μπορούν να διεγείρουν την υπερηφάνειά μου).

Με ενδιαφέρει ο κόσμος να ενημερώνεται από αυτό το ιστολόγιο και ό,τι βρίσκει χρήσιμο να το μεταφέρει προφορικά ή γραπτά, όπου κρίνει χρήσιμο.  

Α.Η. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας

Μελέτημα 8ο «Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, εί...