Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

"Ομολογία ακόμη λέγεται όταν ο πιστός σταθεί μπροστά στην ειδωλολατρία"

«Ομολογία ακόμη λέγεται όταν ο πιστός σταθεί μπροστά στην ειδωλολατρία· η  οποία στρέφεται ως διώκτης κατά της Εκκλησίας. Ο Μέγας Βασίλειος έναντι του ειδωλολατρούντος Ιουλιανού του Παραβάτου του αυτοκράτορος, στάθηκε εδραίος. Κι όταν είπε ό,τι είπε, «Ἀκούετω ταῦτα καί βασιλεύς», είπε εις τον Μόδεστον τον Έπαρχον: «Αυτά που σου είπα, να τα ακούσει και ο βασιλιάς!», «ἀκούετω ταῦτα καί βασιλεύς». Ομολογητής! Έναντι της ειδωλολατρίας. Έτσι, ο κάθε πιστός, ομολογεί τον Χριστόν. Είτε έναντι των αιρέσεων είναι, είτε έναντι της ειδωλολατρίας, ομολογεί τον Χριστόν, ως τον μοναδικό σωτήρα Θεάνθρωπον Ιησούν»

Απόσπασμα

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος

ΠΗΓΕΣ:

Απομαγνητοφώνηση ομιλίας δια χειρός του αξιοτίμου κ. Αθανασίου Κ.

http://www.arnion.gr/mp3/omilies/p_athanasios/omiliai_kyriakvn/omiliai_kyriakvn_605.mp3

(Μεταφορά της απομαγνητοφωνημένης ομιλίας σε ηλεκτρονικό κείμενο και επιμέλεια: Ελένη Λιναρδάκη, φιλόλογος)

alopsis.gr

Εκ του ιστολόγιου: Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει το Χριστιανικά Πνευματικό Επίπεδο του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου; Δε νομίζω.

Υπάρχει μία άποψης, πως δε μπορούμε να κρίνουμε τον Κλήρο. Πως θα πρέπει να μένουμε σιωπηλοί. Κάθε Χριστιανός Ορθόδοξος, έχει υποχρέωση να ελέγξει τον Κλήρο. Οι Κληρικοί δεν είναι Άγιοι. Είναι άνθρωποι που μπορεί να πέσουν σε παραπτώματα τα οποία κηλιδώνουν την Ορθοδοξία. Δε μπορούμε να σιωπήσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σήμερα μεγάλο μέρος του Κλήρου, δεν Ομολογεί τον Ιησού Χριστό στους διώκτες του, τους σύγχρονους ειδωλολάτρες που την σάρκα τους την προσκυνούν και το παρά φύσιν αμάρτημά τους, το νομιμοποιούν Έλληνες Πολιτικοί.

Ο Σοδομισμός και η προσκύνηση σε αυτόν, η διαφήμισή του από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις παρελάσεις περηφάνειας, αντιμετωπίζεται (αν αντιμετωπίζεται) με μία χλιαρότητα ή μία διπλωματική συμπεριφορά από μεγάλο μέρος του Κλήρου.

Μας επιβάλουν οι σύγχρονοι διώκτες του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, έναν τρόπο ζωής, αντίθετο με αυτόν που επιτάσσει το Ευαγγέλιο και οι Άγιοι Πατέρες. Μπροστά σε αυτήν την Επιβολή, η οποία επιβολή αποτελεί σφοδρή επιθετική κίνηση (σου βάζουν να δεχτείς κάτι, είτε σου αρέσει είτε όχι και αν δεν το δεχθείς σε στέλνουν και στον εισαγγελέα).

Μπροστά σε αυτήν την ακραία επιθετική κίνηση της Επιβολής του νόμου για το Ομοφυλόφιλα Ζευγάρια, απουσιάζει η Δυναμική Ομολογία της Εκκλησίας. Μας επιβάλλεται η Ειδωλολατρία και η Εκκλησία, οι Ποιμένες της που είναι όπως σε ένα στράτευμα οι Αξιωματικοί του, μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Είναι δυνατόν αγαπητοί ένα στράτευμα (το Ποίμνιο) να μπορέσει να αμυνθεί, όταν οι κεφαλές του, οι Αξιωματικοί του, κάθονται άπραγοι;

Η Ιερά Σύνοδος, απέναντι σε αυτήν την επίθεση όταν ήταν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων αν δεν κάνω λάθος επικαλέστηκε την…..επιστήμη….Είναι δυνατόν να επικαλούνται οι Ποιμένες του Ιησού Χριστού, την ανθρώπινη γνώση, όταν ο Θεός έδωσε εντολή ξεκάθαρη; Είπε ο Τριαδικός Θεός: «Αυξάνεσθε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε την Γην». Πλάθοντας τον Αδάμ και την Εύα, πως θα γινόταν η αύξησης του ανθρωπίνου γένους; Δια του σοδομισμού ή παρένθετων μητέρων κλπ; Επειδή δεν υπήρχαν τότε αυτά τα μέσα; Δεν υπήρχαν γιατί γνωρίζει ο Πάνσοφος Θεός πως πρέπει να γίνεται η αναπαραγωγή.

Ο Ιησούς Χριστός ευλόγησε τον Γάμο στην Κανά, όπου έκανε και το πρώτο του θαύμα, όπου μεταμόρφωσε το νερό σε κρασί.

Όμως, έχουμε και στην πράξη τη στάση του Θεού στο αμάρτημα του Σοδομισμού, που ήταν η καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων.

Γιατί χρειαζόταν να στηριχτούν οι Ποιμένες σε κοσμικά επιχειρήματα και όχι σε Χριστιανικά Γεγονότα; Ποια γλώσσα έχουν μάθει να ομιλούν; Την Κοσμική ή τη Χριστιανικά Ορθόδοξη;

Έχουν όπλα κοσμικώς δυνατά οι σύγχρονοι ειδωλολάτρες (τηλεόραση, ιδρύματα που τους χρηματοδοτούν τις ειδωλολατρικές τους καμπάνιες, πολιτικούς), έχουμε και εμείς Χριστιανικά Ορθόδοξα Όπλα. Έχουμε τον Θεάνθρωπο, την Παναγία και πλήθος Αγίων με το μέρος μας.

Αν θέλεις να διαλύσεις μία Κοινωνία, διέλυσε την Οικογένεια. Η Οικογένεια είναι και αυτή μία μικρή κοινωνία. Από τα μικρά κακά, έρχονται τα μεγάλα. Διέλυσαν οι Σύγχρονοι Ειδωλολάτρες της Νέας Εποχής της Διαστροφής, σε μεγάλο βαθμό την Ορθόδοξη Οικογένεια και προχωρούν ευκολότερα στο στόχο τους που είναι και η διάλυση της Ορθόδοξης Ελληνικής Οικογένειας.

Οι Αξιωματικοί μας (οι Κληρικοί μας), οι περισσότεροι δυστυχώς, συνδιαλέγονται με τους εχθρούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Οικογένειας. Εννοώ τους Ποιμένες της Εκκλησίας μας. Εμείς όμως αγαπητοί, έχουμε ένα προνόμιο. Ο Ιησούς Χριστός, δεν είναι μόνον στο πλευρό των Ποιμένων. Είναι στο πλευρό όλων μας.

Δεν έχυσε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, το Πανάγιο αίμα του, πάνω στο Σταυρό μόνον για τους Ποιμένες του. Το έχυσε για όλους τους ανθρώπους. Δεν έχουν οι Κληρικοί το προνόμιο της επικοινωνίας με τον Ιησού Χριστό. Το έχουμε όλοι μας.

Οι σωστοί Κληρικοί ασφαλώς και χρειάζονται για να μας οδηγούν στο σωστό δρόμο, να μας εμψυχώνουν, να μας εξομολογούν, να μας Κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Θεανθρώπου, να μας παντρεύουν κλπ. Ο ρόλος τους είναι βασικός για την Ορθοδοξία και έχουμε πλήθος Κληρικών που Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό, Μαρτύρησαν για Εκείνον.

Σήμερα όμως, έχουμε πλήθος κληρικών που καταντάνε θεατές των παρελάσεων περηφάνιας μαζί με την περηφάνια όσων ψήφισαν το βλάσφημο νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλόφιλων. Κληρικούς που δέχονται τους αμετανόητους πολιτικούς και μη, μέσα στον οίκο του Θεού στο όνομα της αρρωστημένης τους «αγάπης».

Λησμονούν πως αγάπη χωρίς μετάνοια, δεν νοείται. Δε μπορούμε να είμαστε κοντά στον Ιησού Χριστό αν είμαστε Αμετανόητοι.

Πολλοί Κληρικοί αυτό το προσπερνούν και βάζουν τους λύκους στο Ποίμνιο στο όνομα όπως έγραψα πριν, της αρρωστημένης τους «αγάπης».

Όσοι θέλουν τη σιωπή μας, θα λάβουν το αντίθετο. Θα λαμβάνουν την Ομολογία μας στον Θεάνθρωπο και Εσταυρωμένο για όλους, Ιησού Χριστό.

Α.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου