Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Προσευχή για την Ευχή του Ιησού

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού. 

Το όνομα Σου προσκυνούν άγγελοι και άνθρωποι.

Το όνομα Σου τρέμουν οι δυνάμεις του Άδου.

Το όνομα Σου είναι έμπιστο όπλο προς εκδίωξη των εχθρών.

Το όνομα Σου καταφλέγει αμαρτίες και πάθη.

Το όνομα Σου παρέχει δύναμη στους αγώνες, επαναφέρει τον διασκορπισμένο νου στην ακεραιότητα του και τον πλουτίζει με αρετές προς εκπλήρωση των εντολών Σου.

Το όνομα Σου επιτελεί θαύματα και μας ενώνει μαζί Σου, χαρίζει ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω και στην αιώνια ζωή τη Βασιλεία των Ουρανών.

Χάριν αυτού εγώ, ο ανάξιος δούλος Σου, σε ικετεύω· αποδίωξε από εμάς την πνευματική άγνοια, φώτισε με την επίγνωση της θεϊκής αληθείας και δίδαξέ μας απλανώς εν ταπεινώσει, μετά προσοχής, με αίσθημα μετανοίας και συντριβής με τα χείλη, τον νου και την καρδιά να κάνουμε αδιαλείπτως την προσευχή αυτή.

«Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό».

Διότι Συ είπες, Κύριε, με τα Άχραντα χείλη Σου: «ὅτι ἂν αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, τοῦτο ποιήσω».

Ούτως, πρεσβείες της Μητρός Σου (απαριθμούμε όσους αγίους επιθυμούμε) και όλων των αγίων εν τω ονόματι Σου ζητώ την ευχή του Παναγίου και Παντοδυνάμου Ονόματός Σου· επάκουσόν μου, Συ, που υποσχέθηκες να ακούς όλους, όσους σε επικαλούνται εν αληθεία. Διότι είναι δικό Σου το να ελεείς και να σώζεις και να χαρίζεις την ευχή στον ευχόμενο προς δική Σου δόξα, συν τω Πατρί και τω Αγίω Πνεύματι. Αμήν.

Γέροντες της ερήμου της Όπτινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τρεις Ιεράρχες: τρεις στυλοβάτες της Ορθοδοξίας, της Παιδείας και του Ελληνισμού

Ξεχωριστή ημέρα η 30ή Ιανουαρίου για την Ορθοδοξία, τις επιστήμες και τον ελληνισμό,. Είναι η ημέρα του κοινού εορτασμού τριών Αγίων μορφών ...