Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Πως “παρέκαμψαν” την υποχρέωση συστημάτων ασφαλείας Δημόσιο και Hellenic Train

Το σύστημα τηλεδιοίκησης και τα υπόλοιπα συστήματα ασφάλειας θα είχαν αποτρέψει δυστυχήματα, όπως την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Ειδικοί και εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο όλες τις τελευταίες ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη επισημαίνουν ότι για την τραγωδία δεν ευθύνεται μόνο το «ανθρώπινο λάθος».

Αντίθετα, τονίζουν ότι η απουσία δικλείδων ασφαλείας, όπως του συστήματος τηλεδιοίκησης, αποδείχθηκε καθοριστική για ό,τι τραγικό συνέβη. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα , το σύστημα τηλεδιοίκησης και άλλα συστήματα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων θα μπορούσαν να είχαν εγκατασταθεί έγκαιρα και έτσι τώρα δεν θα θρηνούσαμε τους τουλάχιστον 57 νεκρούς από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Ταυτόχρονα, η Ferrovia dello Stato Italiano (FSI) που εξαγόρασε τη δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) το 2017 γλίτωσε από επενδύσεις 800 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το Δημόσιο ζημιώθηκε.

Πώς “εξαφανίστηκε” η υποχρέωση

Η εμπιστευτική αλληλογραφία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως μπορείτε να δείτε στα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών“, αποδεικνύει την «εξαφάνιση» των επενδύσεων για την ασφάλεια που είχαν συμφωνηθεί στο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

συνέχεια άρθρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα οκτώ «ΟΥΑΙ» πριν από τη μεγάλη σύγκρουση

† ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος ΠΡΙΝ, ἀγαπητοί μου, ἀπὸ μιὰ μεγάλη μάχη συμβαίνει πολλὲς φορὲς τὰ δύο ἀντίπαλα στρατόπεδα νὰ ἔρχωνται μεταξύ τους ...