Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα τελείωσε;

Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο, ξεχνάμε. Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο, τα οικονομικά δεν τα κοιτάμε. Δεν καθόμαστε να δούμε τα βασικά πράγμα που στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό, γιατί ο ξένος το δημόσιο χρήμα το σέβεται και θέλει να ξέρει που πηγαίνει.
Έτσι ξεχάσαμε, το Χρηματιστήριο, ποιοι παρέσυραν σε αυτήν την φούσκα τον κόσμο, ποιοι πήραν τα λεφτά και εξαφανίστηκαν, ποιες εταιρίες «σαπάκια», είχαν χρηματιστηριακή αξία πολλαπλάσια της πραγματικής, ξεχάσαμε τα παπαγαλάκια που ανέβαζαν στο limit up τις μετοχές με ψευδείς πληροφορίες κλπ κλπ
Δεν θα αναφερθώ και πόσα άλλα ξεχνάμε καθημερινά για να μην κουράσω. Κάποια έτσι λίγα είναι τα χρέη των κομμάτων, οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι στις θέσεις τους, οι γιατροί με φακελάκια, οι πολεοδόμοι με φακελάκια, οι εφοριακοί το ίδιο, οι μεγαλοφοροφυγάδες που δεν πληρώνουν τίποτα, οι κακοπληρωτές στη ΔΕΗ που είναι πολλοί από αυτούς μεγαλοεισοδηματίες που δεν πληρώνουν με το έτσι θέλω κλπ
Σωζόμαστε μάστορα (που λέει ο λόγος μάστορας);
Αν μπορεί αυτό το φαύλο και διεφθαρμένο, σύστημα πολιτικό – επιχειρηματικό – μέρος του δημοσίου τομέα και πολλών πολιτών να δικαστεί από μία πραγματικά Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τότε Ναι, Σωζόμαστε.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Θυμάστε το χρηματιστήριο; Θυμάστε που το σύστημα καλλιεργούσε την ευφορία για κέρδη; Ποιος, από όλα εκείνα τα θύματα ανάμεσά μας, επενδύει σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο ή πρόκειται να ξαναεπενδύσει στη ζωή του; Μάλλον απελπιστικά ελάχιστοι.
Εκτός από το χρηματιστήριο, που εμφανίστηκε ξαφνικά
στις ζωές των Ελλήνων, σαν μια άλλη «Λαυρεωτική», σταθερές αξίες επένδυσης για τους Έλληνες ήταν τα ακίνητα, των οποίων μονίμως αύξανε η αξία τους, οι απόρρητες τραπεζικές καταθέσεις για ένα σίγουρο τόκο και εξασφάλιση του κεφαλαίου και φυσικά τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που θεωρούταν μεγάλη και ακλόνητη επένδυση για το μέλλον.
Σήμερα όμως, μετά την τεχνητή κρίση που προκλήθηκε στη χώρα μας και την οικονομική αφαίμαξη του κόσμου μέσω της οικονομικής τρομοκρατίας: Τα κρατικά ομόλογα «κουρεύτηκαν» τραγικά. Οι τραπεζικές καταθέσεις μπλοκαρίστηκαν, ήρθη το απόρρητο και κατέστησαν βορά του κράτους, το οποίο τις κατάσχει με το παραμικρό, ενώ πάντα επικρέμαται και ο κίνδυνος του «κουρέματος». Τα ακίνητα, αφενός ξεφούσκωσε η αξία τους, αφετέρου έγιναν βρόγχος στο λαιμό των Ελλήνων, τόσο για τους υπέρογκους φόρους που επιβλήθηκαν, όσο και από το φόβο της κατάσχεσης, η οποία οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να κόβουν το φαγητό από τα παιδιά τους, για να μην χάσουν τα ακίνητα.
Όσοι λοιπόν επένδυσαν στο χρηματιστήριο τότε, αλλά και όσοι είχαν την πρόνοια να μην επενδύσουν, προφανώς ουδέποτε όσο ζουν θα ασχοληθούν με το ελληνικό χρηματιστήριο. Όσοι είχαν ομόλογα του ελληνικού κράτους, αλλά και όσοι δεν είχαν, προφανώς ουδέποτε θα αγοράσουν. Όσοι επένδυαν στις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και όσοι δεν επένδυαν σε καταθέσεις, προφανώς ουδέποτε θα το ξανακάνουν στην ελληνική επικράτεια. Όσοι επένδυαν τις οικονομίες και τα όνειρά τους στα ακίνητα, προφανώς ουδέποτε θα το ξανακάνουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι στην ίδια έκταση.
Με λίγα λόγια, η Ελλάδα τελείωσε οικονομικά για τους Έλληνες και φυσικά και για τους ξένους. Στα μάτια της διεθνούς Κοινής Γνώμης, μοιάζει μάλλον με αποτυχημένο κράτος.
Αν θέλουμε αυτό το κράτος να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις. Θα πρέπει να ανατραπεί το σάπιο καθεστώς, να εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ και την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων και να δημιουργήσει για ένα διάστημα ένα κλειστό οικονομικό θερμοκήπιο για την βίαιη ανάπτυξή της. Διαφορετικά η παρακμή θα κάνει τα υπόλοιπα.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς θα ήταν να δουλεύατε 4 μέρες την εβδομάδα

Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε για δύο μήνες τα ωράρια των εργαζομένων της και είδε την αποδοτικότητά τους να αυξάνεται κατακόρυφα. Γ...