Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Πώς θα ήταν να δουλεύατε 4 μέρες την εβδομάδα


Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε για δύο μήνες τα ωράρια των εργαζομένων της και είδε την αποδοτικότητά τους να αυξάνεται κατακόρυφα.

Για δύο μήνες, η εταιρία διαχείρισης ακινήτων, Perpetual Guardian, μείωσε από πέντε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, αλλά συνέχιζε να τους πληρώνει κανονικά.
Η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο και το Business School του Ώκλαντ, τα οποία, μάλιστα, έφεραν στο φως πριν λίγες μέρες τα αποτελέσματά της.
Όπως αποδείχτηκε, η αποδοτικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε. Ενώ πριν τη δοκιμή, μόλις το 54% των εργαζομένων δήλωνε πως μπορούσε να συνδυάσει αρμονικά επαγγελματική και προσωπική ζωή, μετά το πέρας της, το ποσοστό έφτασε στο 78%.
Το άγχος μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ η ικανοποίησή τους συνολικά για τη ζωή τους αυξήθηκε κατά 5%.
Όλα αυτά συνέβαλαν στο να αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους.
Όπως παραδέχθηκε η Έλεν Ντιλέινι, λέκτορας του Business School στο Ώκλαντ, τα νέα ωράρια έκαναν τους εργαζομένους να αφοσιωθούν περισσότερο στην εργασία τους, ενώ από την άλλη φαίνεται να μειώθηκε ακόμη και ο χρόνος που χρησιμοποιούσαν το ίντερνετ για θέματα που δε σχετίζονταν με τη δουλειά.
Ο πρόεδρος της εταιρίας, Άντριου Μπερνς, δήλωσε πως θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα το σχέδιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως πήραν διαστάσεις, με τον Υπουργό Εργασίας της Νέας Ζηλανδίας να τα χαρακτηρίζει «πολύ ενδιαφέροντα» και να παροτρύνει κι άλλες εταιρίες να το δοκιμάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Κάθε ιερός ναός είναι και ένα κομμάτι του ουρανού επάνω στην γη.

Κάθε ιερός ναός είναι και ένα κομμάτι του ουρανού επάνω στην γη. Και όταν είσαι μέσα στον ναό, ή­δη βρίσκεσαι στον ουρανό.  Έτσι, όταν η...