Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Βουλγάρικο "βέτο" στον Ζάεφ για τη μακεδονική γλώσσα


Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας απαιτεί από τον Ζάεφ να σταματήσει να μιλά για μακεδονική γλώσσα. Ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για "κατάχρηση από τον πρόεδρο της πΓΔΜ".
news24710 Δεκεμβρίου 2018 09:54
“Φρένο”και μάλιστα με τρόπο που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, βάζει στον ριψοκίνδυνο όπως αποδεικνύεται Ζόραν Ζάεφ, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.
Όπως γράφει το Militaire.gr με δήλωσή του ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας κάνει σαφές στον Ζάεφ ότι αν συνεχίσει να υποστηρίζει πως η συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει “μακεδονική” γλώσσα, τότε ο ίδιος θα θέσει ζήτημα στην κυβέρνησή του για να μην υποστηριχθεί η είσοδος των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ!
Να βάλει βέτο δηλαδή.
Ο Καρακατσάνοφ έκανε λόγο για “κατάχρηση από τον Ζάεφ” και χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση το ΥΠΕΞ των Σκοπίων για να “στρογγυλέψει” τα όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας. Μπορεί τα Σκόπια να πιστεύουν ότι ο “αμερικανικός άνεμος” είναι αρκετός για να “φουσκώσουν τα πανιά” και να πλεύσουν προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο κ.Ζάεφ έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα και στην ελληνική κυβέρνηση , η οποία έχει δείξει μέχρι τώρα την ανοχή της κατανοώντας τα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ωστόσο είναι προφανές ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί από τον Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου: απόδοση σε απλή γλώσσα

ΚΟΝΤΑΚΙΟ (προοίμιο) Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε, αλλ’ ως ...