Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Μία Προφητεία για το σήμερα

"Δεν είναι σε θέση σήμερα, οι ταγοί της εκκλησίας μας, να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται! Αυτό είναι το θλιβερό! Τι να σας πω άλλο; 

Πολλές φορές βλέπουμε να δρουν οι εχθροί της πίστεως και να εισαγάγουν, νέες θεότητες και λατρείες και να μήν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Σε ποιόν να πάς να το πεις; Σε ποιόν να το καταγγείλεις; ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΎΧΗΜΑ! Πονάει η ψυχή μου που σάς το λέω! Έρχονται άνθρωποι και μου λένε, πάτερ αυτό, πάτερ εκείνο! Τι να κάνουμε; Και δεν έχω το τρόπο να τους βοηθήσω! Να του πω που να πάνε; 

ΠΟΥ;

Δυστυχώς δεν είναι σε θέση οι εφημέριοί μας καί αυτοί οι οποίοι είναι τεταγμένοι να βοηθήσουν το ποίμνιο, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ εις θέσιν να βοηθήσουν! 

Πείτε από άγνοια; 

Πείτε από αδιαφορία; 

Πείτε επειδή κι αυτοί παρασύρονται κάποτε; 

Ακούει κανείς γνώμες γύρω από τέτοια θέματα ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΆΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΆ ΤΟΥ!

Θα σας πω κάτι που το έχω πει και πέρυσι: 

Αγαπητό ποίμνιο, ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΕΣΕΊΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΑΣ! Μελετάτε τον λόγο του Θεού και βοηθήστε εσείς τον εαυτό σας.!! Εμείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΣΆΣ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ! 

Κι όχι μόνο αυτό, ορισμένες φορές ΣΑΣ ΡΙΠΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, ΣΆΣ ΡΙΠΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΎ!

ΝΑΙ, γιατί κι εμείς ως ταγοί, ως κληρικοί, έχουμε γίνει κι εμείς θύματα αυτών των καταστάσεων! 

Δεν θέλω να σάς βάλω την υποψία για αυτούς που σας ποιμαίνουν. Αλλά δεν θέλω να σάς αφήσω και ξένοιαστους και να πείτε: ε, έχουν τον λόγον άλλοι, αυτό που θα μας πουν αυτό θα κάνουμε! ΌΧΙ! 

Να είμαστε ξυπνητοί άνθρωποι για να μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, γιατί σήμερα ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ, αυτοί που είναι τεταγμένοι να σας προστατεύουν!

Δεν ξέρω, κατά τά άλλα πολλά λέγονται και ακούγονται. 

Η εποχή μας έχει χαλάσει τους ανθρώπους. Είμαστε χαλασμένοι πλέον άνθρωποι!

Αν λοιπόν δεν ξέρεις μερικά πράγματα, πως θα προστατεύσεις αδερφέ μου, ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΣΟΥ, και ΤΗΝ ΖΩΉ ΣΟΥ! Έτσι κι εδώ!

Αγαπητοί μου, μελετάτε τον λόγο του Θεού, κι αν συναντήσετε την αδιαφορία εκ μέρους ημών, τότε να πείτε: ΌΧΙ ΠΑΤΕΡ! ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΈΤΣΙ! 

Κι αν εσύ τα λές έτσι, εγώ τουλάχιστον θα προστατεύσω τον εαυτό μου!! 

Κι όχι μόνο τον εαυτό σας. 

Αλλά να προστατεύσετε και τους παραπέρα, τους πλαϊνούς σας, γιατί έτσι αγαπητοί μου, έτσι είναι ανάγκη να γίνει!!"

Μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

ΠΗΓΗ

agiosioannisprodromos.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τρεις Ιεράρχες: τρεις στυλοβάτες της Ορθοδοξίας, της Παιδείας και του Ελληνισμού

Ξεχωριστή ημέρα η 30ή Ιανουαρίου για την Ορθοδοξία, τις επιστήμες και τον ελληνισμό,. Είναι η ημέρα του κοινού εορτασμού τριών Αγίων μορφών ...